Wednesday, 3 February 2016

Cheese Ball | Sarapan Ringkas

Assalamualaikum dan selamat pagi. Nah, sarapan...mata, hari ni saya buat cheeseball sebab mudah dan ringkas. Korang sarapan apa? Jangan skip sarapan nanti menyesal. Kalau kita puasa JANGAN skip sahur, so kalau bukan puasa JANGAN skip sarapan, semuanya berkait dengan kesihatan. err oklah tajuk cheeseball je kang tertaip pasal kesihatan plak. hee. ^^ 




30 comments:

  1. sedap tu ros, lebih kurang je, kak ana goreng nuget je pagi ni hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap gak tu makan nuget pagi2.

      Delete
  2. ahhh saya skip sarapan and now menyesal buka entry ni. huhuhu. by the way, macam mana nak buat ni? share lah recipe XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.ialah nanti senang akak share resepi.

      Delete
  3. Dalam cheeseball tu ada apa-apa isi selain cheese tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada Farah. cheese sahaja.akak guna apa yg ada dalam peti. Boleh juga kalau letak sosej lagi sedap tu.

      Delete
  4. ushhh. sedapnye lahaiii breakfast pepagi makan ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala ..kalau biasa roti canai nasi lemak cekodok ..hee

      Delete
  5. sedapnyaaa dah la cheese tu fave Hana :D

    ReplyDelete
  6. alahai lapar pulak tengok sebab tak lunch lagi ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. aloo..cian lapar..boleh bagi tengok je..tak leh nak share makan..

      Delete
  7. Nyumm nyummm. Cheese ball tu Ros salut ngan bread crumb ke? Hari ni saya sarap toast dengan scrambled egg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah Farrah.. mesti dah biasa buat kan..
      sedap tu toast with scrambled egg.. wah westernnya kita..hehe

      Delete
  8. Sedapnya 😋 makann tu....

    Assalam jemput join GA saya...

    https://www.biskutsemperit.my/2016/02/giveaway-cash-rm30-feb-2016-by-ahbar.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Ahmad Hasif.. InsyaAllah nanti saya singgah.. terima kasih datang menjemput ^^

      Delete
  9. Pernah buat juga sekali.. akhirnya makan sendiri.. org2 kat rumah tak suka sgt benda pelik2 grrr

    ReplyDelete
  10. kita makan biskut cicah milo ja pepagi....kes malas nak memasak pepagi...huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap tu Sofie,,lagi2 dapat biskut tongkat cicah kopi ..

      Delete
  11. mcm sedap nihhhhh , nak resepi pleaseeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah akak share kan ye..hehe

      Delete
  12. Replies
    1. Wslam Yana dear.. mesti suka cheese jugak ni.. geng ^^

      Delete
  13. kita selalu makan toast utk sarapan :D tak sabar nak tunggu resepi cheese ball ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanis masih kat obesi ke.. tu macam tak banyak pilihan je kena selalu makan toast..nanti kita share resepi nya.. ringkas sangat.

      Delete
  14. ni buat sendiri or ready made n just goreng je

    ReplyDelete
  15. share le resepi, ros.
    pasti sedap ni!
    yummy...

    ReplyDelete