Tuesday, 12 January 2016

Segmen Mini Giveaway By Si Chubby

Hari ni kita Join segmen Zizie Chubby . First nak ucap terima kasih to Zizie for the invitation and thank you to Sofie for tagging ya.^^ Jom kita join Segmen by Zizie Si Chubby. Segmen ini berlansung hingga 20 January 2016 . So apa yang korang tunggu lagi jom ramai-ramai support first segmen oleh cik Zizie ni..Syarat dia pun mudah2 je. KLIK BANNER bawah ni k.

http://sichubbyy.blogspot.my/2016/01/first-segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html

Soalan : Apa impian korang yang sebenarnya ? And apa usaha korang untuk mencapai impian tu ? Kalau tidak tercapai ,apa korang akan lakukan ?

Impian yang sebenarnya? macam susah je soalan ni Zizie..^^ hehe..tak pandai nak explain tentang impian . Memandangkan impian pun banyak dan tak agak2 makanya impian sebenar-benarnya ialah berharap semua impian  yang ada itu  dicapai sebelum usia 35 tahun . Pastu impian sisi lainnya berharap sangat dengan apa yang dah dilakukan sejak muncul atas muka bumi ini jika buruk ( jika?? bukan..sebenarnya selalu berbuat dosa dan keburukan ) Minta Allah ampunkan dan terima taubatnya..jika ada amal yang baik ( kalaulah ada..) minta Allah terima amalnya dan kalau ditakdirkan Allah jemput pulang minta dijemput pulang dalam keadaan Allah REDHA.

Usaha untuk capai impian? Pun tak tahu nak terangkan ..sebab kebiasaannya apa yg orang lain buat untuk mencapai impian masing2..kita pun buat juga. Contoh ada banyak so kita copy paste kan aje. yeayyy copy paste. hihihi^^

Kalau tak tercapai?  Err sebenarnya tak fikir pasal kalau tak tercapai ni. sebab apa yang kita fikir akan mempengaruhi tindakan kita dan minda bawah sedar. Dalam kepala selalu fikir boleh boleh boleh je ( nak jadi positive minded sangat ) dan selalu fikir boleh sebab Allah ada maknanya tiada yang mustahil. dan ayat ni pula selalu ingatkan bahawa "we plan, Allah plans too.. and Allah is the best of planners" so cara terbaik apa sahaja kita buat rancang sandarkan padaNya. Yang baik dariNya yang buruk kita sendiri. Muhasabah dan teruskan berjuang. 

Tag 2 rakan blogger ( sorry dah teringat nama ni plak ). Tag Fieka dan Qilah

31 comments:

  1. Selamat bersegmen ya Ros....apa pun impian dan usahanya moga Allah permudahkan semuanya.

    ReplyDelete
  2. wow! indeed cik ros! Allah is the best planner...
    semoga semua impian cik ros tertunai. and thanx sebab sudi sahut tagging!
    ^_^

    ReplyDelete
  3. awkk, jemput join giveaway blog kite http://missdae.blogspot.com/2016/01/hoodpath-travel-blog-giveaway-10.html

    Thank you soo much :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. Terima kasih atas jemputan^^

      Delete
  4. Thanks join segmen zie , list contestants dah update ye , jom blogwalking :D

    http://sichubbyy.blogspot.my/2016/01/senarai-peserta-first-segmen-mini.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sama Zizie Chubby ^^ ngeee

      Delete
  5. hehehe
    cik belbel pun join !
    http://blogcikbelbel.blogspot.my/2016/01/segmen-mini-giveaway-by-si-cubby.html

    ReplyDelete
  6. Semoga impian murni akak tu tercapai. Impian semua orang jugak sbenarnya tuu. hihi :)

    ReplyDelete
  7. semoga impian tercapai ya btw jom bw dari ga sma http://artisarainbow.blogspot.my/2016/01/first-segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ sudi singgah nanti saya singgah balas ^^

      Delete
  8. selamat bersegmen
    #salamperkenalan

    ReplyDelete
  9. Wah gudluck semua .. nak join jugak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Join2..meramaikan kenalan. hee^^

      Delete
  10. Best of luck, Ros! Moga semua impian Ros bakal tertunai! :)

    ReplyDelete
  11. Semoga impian dan cita cita akak tercapai. Insyaallah

    http://akhalilah.blogspot.my/2016/01/segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html

    ReplyDelete