Friday, 15 January 2016

Advertorial Peluang Menulis Iklan Berbayar di Blog

Cara Dapat Income Dari Blog | Sebagai seorang blogger siapa yang taknak bila dapat peluang menulis advertorial? Kalau dapat satu pun rasa nak melompat satu kali. Kalau dapat banyak? melompat  la berkali-kali dilanda kegembiraan betul tak?...heehehe. Dah nama pun blogger, menulis tu memang kesukaan dan hobi.Hobi dari lubuk hati yang paling dalam..ngeee ^^ Sebenarnya saya bukan pandai sangat menulis advertorial..baru tulis dua tiga advertorial.. nasib la ada pakcik google tolong. First macam blur pastu kali ke dua buat advertorial dah okeh so taklah rasa teruk sangat! Kalau sekali buat job review/advertorial korang dibayar RM50, RM100, RM150 dan ada yang dibayar hingga mencecah RM350 untuk satu advertorial..lumayan weh.Saya survey juga cara nak dapat advertorial semua ni.Akhirnya saya jumpa tempat beriklan/menjual diri blog. Kepada yang serious dan aktif berblog, korang register dengan advertorial.MY di SINI Mana tahu blog korang menjadi pilihan advertiser. Eh kalau rezeki sebulan dapat  dua tiga job review/advertorial secara konsisten jadi la kan? Sesiapa yang dah daftar lebih awal tahniah buat mereka. Yang belum sila luaskan/pelbagaikan cabang rezeki dengan daftarkan blog korang di SINI


Korang memang suka/minat berblog kan? saya pun..^^ Kita tukar ayat suka suka membawa duka kepada suka suki membawa rezeki. rasa dah positif sangat dah ni..hehehe.. So kepada rakan2 blogger sekalian yang berminat nak dapat job review/advertorial dengan bayaran lumayan sila pastikan blog korang dah mendaftar dengan advertorial.MY!.Selain tu kalau korang ada yang berminat nak buat affiliates pun boleh register kat sini. Bila dah klik link pilih affiliates dan daftar nanti dah terima email sila lah ikut arahan.^^

 

29 comments:

  1. dulu nak berdaftar tak daftar daftar pun. hehe.berapa kak nak daftar ni harga dia? tak silap rm60 ya?

    ReplyDelete
  2. betul Rrai Rm60 ( Rm59.90 ). Ada yang free juga. yang affiliates.^^

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..syukur..maju lagi setapak ya..tahniah Ros..moga terus success ya..amin..

    ReplyDelete
  4. salam kak, selalu jugak tengok neda ni kat blog orang lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blogger memang kene tahu yang ni.. tak banyak sikit pun takpe Yana.

      Delete
  5. Lissa pun mau try laaa.. pernah mau try.. tapi kena bayar pendaftaran tu Lissa susah sikit. haha kena kumpul duit ni.. all the best, kak ros :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try lissa. register yang affiliates dulu pun takpe .yang affiliates tu free pastu lainkali join blogger publisher yang bayar pulak.^^ yang penting buat akaun.hehe^^

      Delete
  6. Tak pernah dengar pula website ni. Mungkin bila saya dah balik Malaysia for good nanti, saya boleh cuba join website ni.

    ReplyDelete
  7. Akak dah buat? So far, okay tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru renew ni..register awal tahun lepas untuk publisher tapi masa tu jarang blogging..advertiser pun tak hingin nak bagi iklan.hee..ni yg renew balik.ok je kot kalau yang nak advertorial tu ni tempatnya ..insyaAllah

      Delete
  8. Kerja macam nie je cik akak tak pernah cuba,,hahaha..
    Tunggu blog maju lagi lah nampak gayanya...
    Yuran pendaftaran berapa ros..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang macam ni cik akak patut cuba sebab blog cik akak traffic tinggi lagi advertiser suka. Yuran rm59.90 untuk blogger (publisher).mana tahu lagi melimpah rezeki.insyaAllah

      Delete
  9. Apa di sebalik advertorial ni Pn Ros..apa ringkasan kerjanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros ada buat entry tentang ni tapi belum siap nanti dah siap ros publish.hehee^^

      Delete
  10. Pernah baca jgk pasalni. Tp, xdaftar pun. Nanti akak review lg eh. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ada review lagi pasal advertorial ni ana tapi belum siap nanti dah siap akak publish.

      Delete
  11. dah banyak kali daftar..asyk x lepas jeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya untuk blogger (publisher) tengah kemaskini tak leh mendaftar buat sementara.^^ kena tunggu la tu..

      Delete
  12. thanks for sharing.. baru tahu bende ni. hehehe

    ReplyDelete
  13. so far tulis blog, semuanya based on experience sendiri & tak pernah disuruh untuk buat review atau dibayar..

    ReplyDelete
  14. awak, kene bayar keahlian dulu ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya DP. Kalau berminat untuk buat review/advertorial boleh register blogger as publisher ( berbayar ) kalau affiliates tu free rasanya.

      Delete
    2. Oh,..kiranya ada registered user dan affiliates lah ye...

      Delete
  15. Ni macam jobdirumah ye, Ros?

    ReplyDelete