Sunday, 20 December 2015

Segmen Encik Kidal 2.0

Assalamualaikum. bulan december ni meriah dengan pelbagai segmen dan giveaway. salah satu anjuran blog ENCIK KIDAL. walaupun bulan ni saya agak sibuk sikit tapi tetap nak update apa yang boleh. so kita ramai2 join dan support segmen ni k. 

http://perantaumasa96.blogspot.my/2015/12/sengmen-bloglist-encik-kidal-20.html


dalam segmen anjuran zahir ni salah satu syaratnya ialah jawab 3 soalan mudah. so jom jawab soalan Zahir.

Kenapa dan sejak bila korang jadi blogger?
Sejak 2009 kot. mungkin juga hujung 2008. tak ingat dah. waktu tu jumpa blog hanis zalikha dan follow blog hanis antara yang terawal dan dia belum dikenali kecuali dikalangan blogger. tapi masa tu berblog lebih kepada suka2 semangat nak belajar dan celikkan diri sendiri dengan ilmu baru. so kebanyakan blog sebelum ni lebih kepada testing dan syok sendiri.sekarang masih belajar dan terus belajar :) terutamanya penulisan kreatif :)
 
Macam mana korang boleh dapat banyak idea untuk di update?
Idea selalunya berdasarkan pengalaman hidup sendiri@orang lain , pembacaan dan dari dalam diri sendiri ( apa yang kita sendiri mahu/cari ). bergantung kepada keadaan dan mood juga. buat segmen ada Q & A  macam ni pun idea juga. :)

Berapa lama masa yang korang ambik nak tulis satu entry? 
Tak tentu. bergantung kepada jenis entry.

Tag  Sofie dan Lissa 

19 comments:

  1. wah....macam best je...thanks cik ros for tagging!
    ^_^..and best of luck ya!

    ReplyDelete
  2. All the best utk segmen ini, Ros :)

    ReplyDelete
  3. Selamat bersegmen ... Kalau sempat nak join jugak lah nanti ...
    Jom join yang nie plak ...

    http://jombercontest.blogspot.my/2015/12/year-end-giveaway-by-imashue.html

    ReplyDelete
  4. terimakasih tag Lissa, ka.. InShaaAllah Lissa join yaa..hehe

    All the best, kak :D

    ReplyDelete
  5. singgah dari http://jmbelog.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    ReplyDelete
  6. xie tag akak hehe .. http://twittykingdom.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-encik-kidal-20.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq xie ingat akk dan sudi tag.. akk dah join..hehehe :)

      Delete
  7. Selamat bersegmen...maaf terjah...saya juga join....gud luck ya kak ros...slm perknlan

    ReplyDelete
  8. kita 1 batch kot.
    aida blogging since april 2009.

    ReplyDelete