Thursday, 3 December 2015

macam betul je

assalamualaikum..
jumpa ni ....hrmm macam betul je kan... dulu masa kecik2 sekolah rendah memang ada pikiran macam ni.. bila kena buat lukisan masa depan atau yang tajuk ada 2020 mesti imaginasi merepek walhal kita rasa begitu hebat je time tu..ala budak2 kan.. lukisan paling banyak kereta melayang/ terbang yang paling banyak bangunan rapat2 dan ada plak jalan kat celah2 ruang udara bangunan tu la jadi lukisan  paling win.. hohoho... ala2 dunia star wars gitu...  ntah banyak lagi idea2 advance yang merepek.. hakikatnya imaginasi kanak2 kita tu hanyalah imaginasi hasil tengok rancangan cartoon dan citer2 merapu mesin masa dan sebagainya.. tapi enjoyed le jugak ..ngeeee 
bila dah besar.. realitinya yang paling ketara salah satunya kat bawah ni.. :)


so boleh la pasangkan pemberat kat duit tu biar susah sikit nak terbang. pasang pemberat emas atau perak misalnya. hihihi .. :)

20 comments:

  1. Memang betul pun akak. Tgk je gamba ni, trgelak ngan kwn2 sebelah. Hmmm

    ReplyDelete
  2. Haha setuju..dulu kalau cikgu suruh lukis..klcc..kl tower..bukan main..gigih..tengok iklan tv je pun..bayangkan macam2..sekarang..ermm senyum kambing jelah.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. imaginasi zaman kanak2 advance sgt. realitinya kejap2 nak pitam. hihihi

      Delete
  3. biasa dulu rasa 2000 pun belum tentu boleh sampai..huhu

    ReplyDelete
  4. salam kak ros, terbang tak terkejar sebab kereta terbang tak de nak kejar. Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm yana. hahaha..esok kalau kete terbang ada.. duit dah tak terbang mungkin terus ghaib je..kikiki

      Delete
  5. kan..tup tup duit yang terbang bertebaran di jalanan hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha pastu kalaulah boleh kutip tanpa rasa salah..

      Delete
  6. Hihi.. Betul.. Bygkn dulu mcm2 ade.. Rupenye hanya byg2 je yg ade.. Hihi

    ReplyDelete
  7. kan.. kadang2 kita tak sedar pun bila masa ia terbang tu. sedar2 dah xda hikhik

    ReplyDelete
  8. kah kah kah kah 'duit' bawak diri

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau duit bawak diri.. nangis la kejap

      Delete
  9. Assalamualaikum ros nordin,

    Bila ingat Wawasan 2020, mak saya kata masa tu mak dah mati, huhuhu sedih sebab masa itu akan tiba satu hari nnti..

    Ada juga terfikir tentang robot dan kereta terbang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm LZ- betul satu waktu semua akan pergi juga.. semoga selalu sedia. insyaallah

      Delete
  10. Tula..hahaha...macam2 je kan...
    Memang dah dekat 2020 dah hie...tinggal 4 tahun je lagi kalau masok tahu depan

    ReplyDelete
  11. Kah kah kah .. gmbar tuu lawak .. mmg bnyk duit yg mlyg, tmbh tmbh zaman pakjib .. uhuk3

    ReplyDelete