Tuesday, 15 December 2015

4 hari marathon blogwalking

assalamualaikum . alhamdulillah berjaya tamatkan cabaran untuk diri sendiri blogwalking ke blog rakan-rakan blogger sebanyak 389 orang dalam masa 4 hari. lega masa ni internet agak laju dan kalau tak  nanges dah. sebenarnya dalam list ada 403 blog yang saya follow tapi hanya tinggal 389 setelah proses penyingkiran . sebab utama penyingkiran kebanyakan blog2 ni  dah tak wujud lagi. atau lebih mudah blog dah delete dan ada juga satu atau dua blog yang hanya untuk invited reader sahaja. mungkin terlalu privacy untuk kongsi. so deleted dari list mungkin lebih baik. :)



peluang menang wang RM3000 sila ke cabaran APAKAH 2 KOMBINASI MAKANAN PALING EPIK jangan lepaskan peluang  sebab cabaran peringkat pertama ni tamat pada 27 Dec 2015 ok. 
  

44 comments:

  1. Marathon sampai banyak tu sekali..hihu..
    Cik akak pengsan kalau macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai nak krem tangan ni haa..hehe

      Delete
  2. salam kak ros! wah wah menarik nak baut jugak la...
    tapi kan macam mana nak removed kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm yana :)
      buat yana. terharu tak hilang lagi ni aa sebab berjaya blogwalking semua blog.byk rupanya yang tak penah sapa lepas follow.

      cara nak removed
      pergi blogger dashboard
      ada reading list all blog kan
      sebelah hujung kanan ada bentuk gear - klik situ
      nanti keluar list yg kita follow. rajinkan bukak 1 by 1 la. yg tak aktif tu deleted je tekan pic tongsampah kat kanan

      hehehe.. sekiannn :) harap membantu .heheh

      Delete
  3. wah, hebatnya, hmm..internet sy tak larat nak buat camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lenguh tangan n mata ni aa.:) akhirnya berjaya.

      Delete
  4. rajinnya maraton. sya weekend je larat nk maraton BW

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ni lebih kepada nak cabar diri sendiri je..

      Delete
  5. pergh! marathon tu...kita biasa lenggang2 je...
    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. marathon la yang 4 hari je dah habis tu. pas ni baru lenggang2 sikit . dah tinggal jejak merata kan..

      Delete
  6. tahniah! berjaya 4 hari marathon blogwalking :)

    ReplyDelete
  7. Bagusnya! haha..intermet sy kalau nak blogwalking 400 blog tu amek mase sminggu kot dgn tahap kelajuan siputnya tu

    ReplyDelete
  8. Saya pun teringin nak buat tapi kena tunggu lepas habis exam dulu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringin tu mcm kene buat tu farah. 1-2 tahun sekali buat operasi . sebab byk juga jumpa blog yang dah tak wujud.

      Delete
  9. Wahh terernya akak.. Saya pon nak buat macam tu lahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan terer ni Anees tapi sebab nak tgk balik list yg akk follow sebab sebahagian besar tak pernah bw pun..hehe.. buat jagn tak buat :)

      Delete
  10. Salam singgah sini ros...diana pun teringin nak buat tapi kadang masalah line ternet slow buat hilang mood...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..betul mmg boleh moody ..mencabar lagi2 kalau kene tunggu blog yang loading macam siput.. ya allah sabar je lah :)

      Delete
  11. banyaknye marathon tuuu..

    hehe..saya dah klik :)

    ReplyDelete
  12. Asslmkm sis.. Tahniah sbb berjaya marathon bw.. :)
    Sy agk terhad skrng nk bw..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ. ni sebab free tu yang marathon ..sambil set masa..hehe :)

      Delete
  13. Perghhh.. giler dasat bw

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha..nasib tak giler masa bw tu..

      Delete
  14. wa.. dasyatnya.. cik en ni pun komen x hbs lagi.. apatah la nk bw blog yg cik en pernah follow..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..:) first time buat cam ni cik EN. :)

      Delete
  15. Assalam Ros..tahniah ye, rajin bw..Kak Sue nak buat jugak lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm kak sue. memang kena buat rasanya..sebab ada blog yang kita follow dah tak wujud lagi..

      Delete
  16. rajinnya akak marathon.. tak semput kak? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa. semput lissa.rasa nak stop setakat mampu je. tapi kuatkan hati dan semangat untuk singgah semuanya. lega bila semua dah pi tegur.hehehe

      Delete
  17. timekasehla bw blog wak yg biasa2 aje tuuuh., nnti jgn serik2 lagi dtg2 jenguk2 komen2 blog wak lg yee., ;p

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. haha..dasyat je kan..sampai camtu sekali pi blogwalking

      Delete
  19. Dasyat sampai 300 lebih blog berjaya ditawan.. jemput datang blog saya jugak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. ok dah singgah dan follow Mr.doctor. tq sudi singgah sini :)

      Delete
  20. wow! rajinnyaaaa akak ^^, gigih betul blogwalking reramai cemtuuu . Memang kena contohi ni .

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas juga dik.. tapi gigih tu betul dah..hahaha

      Delete
  21. Hebat betul, Ros! Blogwalking bukan calang2 tu. Main ratus2 :)

    ReplyDelete
  22. banyaknya blog akak blogwalking hahaha. hebat niiii

    ReplyDelete
  23. aida pernah gak 2-3 bulan lepas gini.
    cek balik old blogs yg di follow :)
    ramai gak frens yg x blogging...

    ReplyDelete