Sunday, 1 November 2015

buang shadow simple template

Untuk blogger2 yang menggunakan simple template macam saya mesti akan ada shadow keliling template kan ? pada tempat yang bertanda dashed tu..tapi kat bawah ni template saya yang saya dah buang shadow.

shadow ni kadang2 sakit mata lebih2 lagi kalau guna outer background colour putih. kalau hitam takde dah shadow tu.. so untuk yang nak buang boleh follow step ni ok.

1. dashboard --> designtemplate --> edit html

2.cari code   .content-outer {
(kalau susah nak cari sila tekan ctrl+F serentak dan copypaste code di atas)

bawah .content-outer {  ni ada code ini , yang korang perlu deleted! 

-moz-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15); 
-webkit-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.webkit) rgba(0, 0, 0, .15); 
-goog-ms-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.ie) #333333; 
box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);

3. Lepas delete code tu..silakan review template..dah puashati boleh save :) 

p/s: tutorial ni hanya berkesan untuk simple template je tau! kalau yang template lain tu belum sempat nak kaji lagi.selamat mencuba! 

No comments:

Post a Comment