Thursday, 17 September 2015

PAK PUTRA RESTAURANT

Assalamualaikum..
Tetiba rasa macam nak up entry review restoran pak putra..lama giler dah jadi regular customer restoran ni..dari awal2 pak putra business lagi..haa kalau korang nak tau ni la tempat nak makan ROTI NAN dan AYAM TANDOORI paling mabeles di Melaka dan Malaysia..Terasa kat tekak ni perapan rempah ayam yang dibakar...makan ngan roti cheese nan yang lembut gebu bersama kuah dal dan kuah cili hijau yg diperah limau..Ya Allah terima kasih atas deria rasa lidah yg diberi..sedap dan nikmatnya rasa makanan ni..Fynn Jamal pun sanggup drive dari KL ke Melaka semata2 nak ulang makan roti nan dan ayam tandoori yang best ni..hihi..



Sedap hokeh..dan memang ramai tak kira bangsa cina india melayu serani mat salih makan sini sampai jilat jari ( jilat jari kan sunnah ) hihi..saya dan husband makan sini sejak zaman u lagi..tersinggah sebenarnya sebab lapar penat merayap cari barang elektronik dan elektrik utk guna buat projek tahun akhir uTem. time tu pak putra yg bakar roti dan ayam dibantu 2 pekerja lap2 meja,amik order dan buat air..dan wife pak putra tu jaga kaunter duit  (wife dia cina muslim).. dan ada 1 lagi wanita bujang cina yang basuh pinggan kat belakang..


Berganti tahun....memang kalau nak makan roti nan dan ayam tandoori kitorang akan ke sini..tempat lain penah je makan tapi tak sesedap pak putra..servis agak cepat walau ramai org..makanan bersih..insyaAllah..kedai pun bersih..dari mula2 bukak restoren smpai skrg dah maju ..kedai pun bertambah besar..pekerja plak ramai..yang pasti 3 org ni masih disini..Yang no.1 tu dah tentulah tokeh kedai kan..yang no.2 tu pembantu memasak dia dulu..sekarang jadi tukang masak utama dah..dulu dia kurus ..tetiba beberapa tahun lepas hilang dekat sebulan, rupanya balik pakistan sebab berkahwin...sekarang dah tembam dah dari dulu..hihi...yang no 3 tu dulu tulis order amik order tapi sekrg posisi utama dia jaga kaunter bayar..pekerja lain2 tu memang selalu bertukar ikut permit kot...sejak ramai pekerja memang tak pernah lagi nampak wife pak putra ni datang restoran..sesekali nampak kat luar bila pak putra bawak isteri dan anak perempuannya jalan2 je..tapi wife dia dah berselendang sekarang..Alhamdulillah


Sesiapa yang datang Melaka jangan lupa singgah dan cuba roti nan dan ayam tandoori pak putra ni. Kat Melaka raya je..satu jalan dengan Casa Del-Rio. Biasa malam memang full je sini silap2 ayam tandoori pun habis..datang awal sebab restoren bukak lepas asar..so jadi yg terawal boleh fefeeling sikit..hehehe
TAKKAN MENYESAL..

14 comments:

  1. Salam sis,

    Sedapnya. Terliur dah ni

    Saya jengah dari segmen Pencarian Bloglist Nurfuzie Dot Com..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm shila..hhehe
      Kene singgah makan tu..

      Delete
  2. Lamanya tak makan nan dan tandoori! Sedapnya! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try sini Farrah MF..memang sedap..insyaAllah berbaloi kalau dtg jauh2..

      Delete
  3. Tengok ayam goreng tu menariklah..

    ReplyDelete
  4. aduh sedapnya (telan air liur)

    jemput baca part 3 belum selesai hello kitty town

    ReplyDelete
  5. femes betul cheese nan. but sampai sekarang tak pernah rasa dan tengok. hehehe. teringin nak rasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene dtg melaka tu..sedap sgt insyaAllah

      Delete
  6. wahh sedapnya ayam tandoori..

    ReplyDelete
  7. wahhh mcm best jer kak...suami kita org melaka, nnt blik msia nk gi try la mkn kt pak putra ni....tgok ramai jugak customer dia...mesti betol2 sedap ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah sedap n berbaloi..nanti aisya balik m'sia da dekat nak mkn sini..senang da nak cari tmpat sbb en.hubby org melaka tu..hehehe..:)

      Delete