Monday, 24 August 2015

Terpaut Sangat

Assalamualaikum..nak share..latelykan ramai je Fb/Ig friends post pasal decor2 nih..dari exterior.livingroom,dining room etc..naik juling mata ..masing2 ade impian nak decor2 uma lawa2 ni-haihh..samala kita semua..hikss..
Nah cuba korang tengok ni ..Jamu mata..cantik kan..actually memang dah lama fall in love with English Interior/Exterior Decor..sejak 2007 kot...hihi ..kat Malaysia ni saya minat GlamrekaCasa by Rizalman Ibrahim one of most fashion designer tu..bukan takat baju dan glamwedding je cantik tapi interior design pon class sgt..pandai masak plak-..hihihi






Macam2 decor kalau kita google sekarang ni..tapi saya minat yangg mcm ni.. ala2 Shabby/French Chic kot .. kalau yg english country yang vintage bunga2 bagai..langsir bunga kerusi bunga almari bunga meja bunga pinggan mangkuk bunga  tu mmg saya tak minat.Mmg la cantik dan berseni tp tak sesuai ngan jiwa sebab rasa semak n serabut bila terlalu banyak corak bunga sana sini..tu belum bubuh bunga dalam pasu lagi tu- hihihi ( Yang suka english country jangan lah kecik ati plak eh) ikut masing2 la kan..


Haa yg bawah last sekali ni pic dlm rumah saya.. wing chair tu beli dah 3 tahun rasanya..tahun 2011/2012 tapi simpan je tak guna sebab rumah belum make up..
Ni bila tgk interior ni yg ada wing chair sama mcm iols punya so memang cantik la ni..ngam2 tak rugi beli awal2 standby dulu..:) cuma upholstery dia je rasa mcm nak tukar biru/hitam/grey..ke kene tggu dulu yg lain siap..huhh..okeh tunggu dulu la lg pun lum decide nak letak kat masterbedroom ke living room x pun homeoffice :)

MySweetHomeMelaka :)

 

7 comments:

  1. cantiknya rumah



    Dulu-dulu takut nak makan telur lepas bersalin. Orang tua-tua kata nanti bernanah MANFAAT MAKAN TELUR

    ReplyDelete
  2. Cantiknya design modern camni. Tak sabar nak ada rumah sendiri, nak design cecantik :)

    ReplyDelete
  3. Salam singgah sini sis....wahh... semua pun diana berkenan... hihi...


    Diana follow sini #87

    ReplyDelete
  4. Salam singgah.. Sme laa, Wawa pn suka tgk deco2..")

    ReplyDelete
  5. Salam kenal..

    Best nya deco..hanim suka usha deco ideas di Pinterest.

    ReplyDelete