Monday, 31 August 2015

Arnab vs Shaklee

Eh ada kaitan ke..hrmmm
Actually xde pun, tapi terkait gak..
Ni anak2 arnab yg diperolehi hasil kacukan Holland Lop (Jantan) dan baka ibunya (tak igt) plak..hehe..Comel kan..Dulu masa beli bapak arnab ni yg holland lop tu..tokey arnab bgtahu makanan terbaik utk kesihatan keseluruhan arnab ialah rumput ALFALFA kering..WAJIB bagi seminggu 2/3 kali - makanan harian biasa bg dedak/ daun2 ( ada jenisnya ).Kenapa tak bagi kangkung atau carrot? dulu pernah bg tapi arnab cirit birit pastu mati.( Sesi belajar dr kesilapan ) huhuhu..So utk kali ni kene faham betul2 sebenarnya cara bela arnab ni..Siyes pokok2 ALFALFA yg kering antara favourite food arnab ni..Nak jadi kesah terputus bekalan ALFALFA sebab alfalfa ni mmg stock sgt terhad -segala cerok kedai haiwan saya pegi cari tapi tak dapat- order stock tunggu2 tak sampai gak pasal alfalfa di diimport dari luar..so makan masa..dah dekat 2 bulan...Saya n hsbd beli macam2 vitamin utk haiwan peliharaan khasnya utk arnab..tapi arnab tak mau plak..tak lalu/tak selera agaknya..huhuhu..

Arnab Saya
Arnab Saya
 
Hanya hidu bau-buat bodo-sambil berlalu pergi..masa ni idea datang tiba2-bagi  ALFALFA bentuk tablet je la kat arnab2 peliharaan saya..try and error je ni..Eh memang tak sangka la..arnab ni hidu2 tablet alfalfa ni dan terus NGAP je..


Auuu..arnab pun pilih ALFALFA SHAKLEE jugak..huhuhu..
So saya konsisten je bagi 1/2 tablet alfalfa utk arnab peliharaan saya ni..seminggu 2-3 kali pun cukup..mmg tak pernah sakit atau ada masalah.. tak pening juga memikir pokok alfalfa kering yg kerap takda stok..:)

 Arnab Saya

Jangankan manusia- haiwan pun memilih gak..nak yg terbaik je...huhuhu
Sekian
Siapa nak rasa khasiat Alfalfa boleh ORDER SINI :)

9 comments:

  1. Allah.comelnya..cute miut..

    ReplyDelete
  2. salam kenal... jemput join giveaway contest kita yer :D kita ada souvenirs dari Europe nak kasi :D banyakkk :D

    http://jindrisska.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Dah nama pun haiwan peliharan.. takkan nak di biar je kan pemakanan mereka? Hehehe..

    Along singgah membalas kunjungan dan terus follow sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..:) btw TQ Along singgah sini

      Delete
  4. Comel dan gebunya arnab2 tu :)

    ReplyDelete
  5. Comel arnab awk... insyaAllah mesti sentiasa sht kan lps ambil alfalfa..

    ReplyDelete